Coronatoegangsbewijs – Buitenland

Let op: we zullen altijd de richtlijnen van de overheid volgen. We raden je aan de ontwikkelingen te volgen en onze website in de gaten te houden wat betreft het coronatoegangsbewijs gezien deze richtlijnen kunnen veranderen.

Voor Supremacy heb je een Digitaal Corona Certificaat (DCC) nodig. Je ontvangt deze wanneer je een negatieve testuitslag hebt (zorg ervoor dat je maximaal 24 uur van te voren en uiterlijk 2 uur van te voren bent getest), een bewijs dat je hersteld bent van corona of wanneer je een vaccinatiebewijs hebt. Let op dat er een wachttijd van twee weken geldt nadat je bent gevaccineerd voordat je vaccinatiebewijs kan gebruiken. De nationale overheden regelen de afgifte van het certificaat. Dus check de website van je overheid voor de app of website waarmee je het DCC kan genereren.

Het certificaat bevat een QR-code wat je coronatoegangsbewijs is. Je kan je daarnaast laten testen via testenvoortoegang.org. Je leest hieronder meer over Testen voor Toegang.

Wil je je laten testen in je eigen land? Bekijk de website van je overheid hoe je met je vaccinatie een geldig Digitaal Corona Certificaat kan aanmaken. Zorg ervoor dat je maximaal 24 uur van te voren en uiterlijk 2 uur van te voren bent getest.

Wil je je laten testen voor toegang in Nederland? Volg de onderstaande stappen of kijk op testenvoortoegang.org.

1. Zorg dat je een Supremacy ticket hebt

Supremacy 2021 is uitverkocht.

2. Maak een test afspraak 

Plan een afspraak voor een coronatest bij één van de aangesloten testlocaties in Nederland via testenvoortoegang.org. Zorg ervoor dat je maximaal 24 uur van te voren en uiterlijk 2 uur van te voren bent getest.

3. Laat je testen

Zorg dat je op tijd bij de testlocatie bent. Neem je legitimatiebewijs en bevestiging van de testafspraak mee.

4. Testuitslag

Je ontvangt na het testen in principe binnen twee uur de uitslag van de testaanbieder. Alleen met een negatieve testuitslag kun je een coronatoegangsbewijs maken.

5. Maak een coronatoegangsbewijs

Digitaal coronatoegangsbewijs

Download de CoronaCheck-app op je telefoon. Je vindt de app in de App Store of de Google Play Store. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app. De app maakt hier een QR-code van. Dit is jouw digitale coronatoegangsbewijs.

Papieren coronatoegangsbewijs

Heb je geen smartphone? Ga naar www.coronacheck.nl en klik op de knop “Maak papieren coronatoegangsbewijs”. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode. De website zet de testuitslag om in een QR-code. Je kunt nu jouw coronatoegangsbewijs met QR-code printen.

6. Bezoek

Je neemt je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee. Wij scannen bij de ingang de QR-code. Zorg dat je ook je legitimatiebewijs meeneemt. Je gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Tot slot laat je ook je ticket/toegangskaartje zien.

Ben je gevaccineerd? Dan krijg je met je vaccinatiebewijs een geldig coronatoegangsbewijs. Bekijk de website van je overheid hoe je met je vaccinatie een geldig Digitaal Corona Certificaat kan aanmaken.

Let op: er is een wachttijd ingesteld van 2 weken nadat je bent gevaccineerd, voordat je je coronatoegansbewijs kan gebruiken voor het bezoeken van een evenement.

Heb je een positieve PCR-coronatest gehad bij die niet ouder is dan 180 dagen en niet korter is dan 12 dagen? Bekijk de website van je overheid hoe je met je positieve PCR-coronatest een geldig Digitaal Corona Certificaat kan aanmaken.

FAQ

Heb je nog vragen rondom het coronatoegangsbewijs? Lees de FAQ hieronder of check coronacheck.nl.

Ja, om toegang te krijgen tot Supremacy 2021 heb je een geldig corona toegangsbewijs nodig.

Er zijn op dit moment drie manieren om een Digitaal coronacertificaat te krijgen.

  1. Testbewijs: een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement en uiterlijk 2 uur voor het event.
  2. Vaccinatiebewijs: Volledige coronavaccinatie,  met een vaccin dat door het Europees Medicijn Agentschap (EMA) is goedgekeurd (EMA.nl). Let op dat er een wachttijd van twee weken geldt nadat je bent gevaccineerd voordat je vaccinatiebewijs kan aanmaken en gebruiken.
  3. Herstelbewijs: bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

Je hebt een EU digitaal coronacertificaat nodig. De nationale overheden regelen de afgifte van het certificaat. Het certificaat bevat een QR-code wat je coronatoegangsbewijs is.

Je kan je ook laten testen via testenvoortoegang.org.

De testuitslag is 24 uur geldig. Dus je moet je binnen 24 uur en uiterlijk 2 uur voordat je naar Supremacy gaat laten testen. Om het risico zo klein mogelijk te houden raden wij aan om zo kort mogelijk voor aanvang van de activiteit/het evenement je te laten testen.

Er is geen event code.

Ja, er is een wachttijd ingesteld van 2 weken nadat bent gevaccineerd, voordat je je coronatoegansbewijs kan aanmaken en gebruiken.

Nee een zelftest is niet geldig. Je dient te testen bij een aangesloten testaanbieder via testenvoortoegang.org.

Nee, het laten zien van een negatieve testuitslag is niet voldoende. Je dient een QR-code te hebben van je coronatoegangsbewijs.

Nee, dat is niet mogelijk. Je dient te testen bij een aangesloten testaanbieder via testenvoortoegang.org.

Ja, er worden geen kosten in rekening gebracht voor Testen voor Toegang. De kosten hiervoor worden vooralsnog gedekt door de Rijksoverheid.

Uiteraard is dit een vervelende en onverwachte situatie. Bij een positieve testuitslag krijg je geen coronatoegangsbewijs en daarmee geen toegang tot het event. Als je kunt aantonen dat je enkele dagen voor Supremacy 2021 positief getest bent dan stellen we je in de gelegenheid om je ticket om te zetten naar een ticket voor de eerstvolgende editie van Supremacy.